Klik hier voor Wimpies Poppentheater

   
 

  Home

 

  Info & Route   

 

  In Memoriam

 

  Historisch

 

  Poppen

 

  Poppenspelers

 

  Fotoalbum

 

  Kleurplaten

 

  Verjaardagsformule

 

  Voorstellingen

 

  Agenda

 

  Nieuwsbrief

 

  Volwassenen

 
 

 
 


Agenda
 

 

21 tem 27 juli 2019 15u
Pierke en het geheim van de Trollenput

Pierke en het geheim van de Trollenput

Ons verhaal begint vóór de scène met een draaiende kermismolen en een politieagent (acteur) die het spel inleidt.
Hij vertelt dat er tijdens de kermis in het dorp vreemde dingen gebeuren. Er verdwijnt van alles en men heeft er ook al vreemde wezentjes zien rondlopen. De dorpsbewoners hebben schrik.
Daarom wordt op bevel van de politie de kermis officieel gesloten.
De acteur verlaat de zaal en het doek opent met een tafereel van een gesloten kermis.
De politieagent komt op (dit maal als pop) en doet verder zijn verhaal.
Plots komt een kermisgast met een getemde beer op, hij zoekt onderdak voor de nacht. De politie stuurt hen weg naar het platteland en verlaat dan zelf ook de scène. Even later komt Fons de molenaar op, die wanhopig naar zijn dochter Lieske op zoek is. Ze was naar de kermis gekomen maar kwam niet meer thuis. Pierke wil hem graag helpen en gaat mee naar de molen, waar inmiddels ook de kermisgast en de getemde beer zijn aangekomen.
Als er daar ook vreemde wezentjes komen opdagen, ziet Pierke het verband tussen de diefstallen en de verdwijning van de molenaarsdochter. Ze is vast en zeker ontvoerd door dezelfde daders. Met hulp van de beer en de kermisgast gaat hij op onderzoek uit. Hij laat zich in de waterput zakken. Na een verwoede strijd met de bewoners van de waterput slaagt Pierke erin om Lieske te bevrijden. Eind goed, alles goed!

 

INITIATIE

Een toegevoegde waarde aan ons programma tijdens de Gentse feesten is de initiatie die volgt na de voorstelling. Tijdens 20-25 minuten wordt aan het publiek getoond hoe en waarmee een pop gemaakt wordt en wat de verschillende types van poppen zijn (stangpoppen, handpoppen, stokpoppen, draadpoppen, handpoppen). Dit zijn ook allemaal poppen van het gezelschap want naast een stangpoppenspel wordt ook nog met een handpoppenspel getoerd (zij het dan onder een andere theaternaam).
Alle poppen en decors zijn huisgemaakt. Er is te zien hoe je van een ‘vod’ een pop maakt!
Ook wordt aangetoond dat materialen niet altijd duur hoeven te zijn. Je kunt zelfs met recup materiaal poppen maken, we brengen enkele voorbeelden mee: flessen van schoonmaakproducten, flacons, karton verpakkingen, potjes van yoghurt enz..
Zelfs met groente kan je artistiek aan de slag!
 


 

 

PROGRAMMA ZAAL


De voorstellingen in de zaal zijn voorlopig afgelopen tot het volgende seizoen dat half september 2019 opnieuw begint.
Het belooft een mooi en gevarieerd programma te worden samengesteld uit sprookjes en eigen werk.
Ook opnieuw voorstellingen specifiek voor volwassenen (18-19-20 oktober 2019).Na het overdonderend succes van Assepoes Twiepuntnul, opnieuw een politiek geïnspireerd stuk: POLINOKKIO!
20-21-22 december is er dan een productie in samenwerking ‘Het Bubbelkens Theater’ een poppentheater uit Wulpen. Samen brengen wij het wondermooie “A Christmas Carol “.
En om het jaar af te sluiten zijn er de gastvoorstellingen van Magic Michael op 28 en 29 december.
Een goed gevuld programma om niet te missen.

 

Koninklijk Poppentoneel Festival staat garant voor kwaliteitsvolle voorstellingen, mooie poppen en decors, allemaal huisgemaakt. Sprookjes, eigen werk en verhalen uit het rijke poppenspelverleden van de stad Gent passeren de revue. Genietbaar spektakel voor zowel piepjong als… stokoud, en alles wat er tussenin komt !

Reservatie en tickets:

tel 09 231 44 88 of sms naar 0478 34 27 66
of aan de kassa de dag van de voorstelling.
Aanvang
op zondag 14.30 uur – deuren 14.00 uur
Einde +- 16.10 uur


(geen genummerde plaatsen – reservatie sterk aanbevolen!

Info: Tel. 09 231 44 88 – GMS 0478 34 27 66


 

j