Klik hier voor Wimpies Poppentheater

   
 

  Home

 

  Info & Route   

 

  In Memoriam

 

  Historisch

 

  Poppen

 

  Poppenspelers

 

  Fotoalbum

 

  Verjaardagsformule

 

  Voorstellingen

 

  Agenda

 

  Nieuwsbrief

 

  Volwassenen

 

 

 


Info en Contact
 

 

 

ZAALVOORSTELLINGEN IN HET HUISTHEATER

Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL
Poppentheater met Pierke van Gent
Moriaanstraat 65 - 67 9050 GENTBRUGGE

Reservaties en tickets:
Reserveren sterk aanbevolen
Tel 09 231 44 88 of gentbrugspoppentheater@belgacom.net
Of aan de zaal de dag van de voorstelling
www.festival-poppentoneel.be

Voorstellingen van half september tot half maart.
Aanvang 14.30 uur - deuren 14.00 uur
Einde omstreeks 16.00 uur
 

 

RONDREIZEND GEZELSCHAP

Koninklijk poppentoneel FESTIVAL speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater, maar ook op ‘verplaatsing”. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier.

Info en boekingen:
Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL
Poppentheater met Pierke van Gent
Moriaanstraat 65-67 9050 GENTBRUGGE
Tel. 09 231 44 88 E-mail gentbrugspoppentheater@belgacom.net


    

 

ROUTE NAAR THEATER

Koninklijk poppentoneel FESTIVAL speelt niet enkel thuis in het knus

Met de wagen:

E40 richting Gent, ter hoogte van UZ Gent, richting Antwerpen, afrit Gentbrugge.
E17 richting Gent, afrit Gentbrugge
Na afrit links, Brusselse Steenweg volgen tot pijl Ledeberg. Links inslaan en direct weer naar links, de Walstraat rechtdoor tot voorbij Colruyt, rechts inslaan en vervolgens eerste straat links = Moriaanstraat.

Openbaar vervoer:

Tramlijn 4, richting Moskou, halte aan de Moriaanstraat. Afstappen en links de straat oversteken, het theater bevindt zich +- 500 meter verder aan de rechterzijde.
Bus 9 tot aan Ledeberg plein. Links van de kerk volgen tot aan bakkerij, rechts de Lange straat inslaan, vervolgens vierde straat links = Moriaanstraat.
 

Info

Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al sinds 1953 en wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Wie wil genieten van een portie Gentse volkscultuur of een stukje “levend erfgoed” meepikken, moet zeker naar één van de voorstellingen komen.

Koninklijk poppentoneel Festival speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater, maar ook op ‘verplaatsing”. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier.

 

Lang leve PIERKE en Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL