Klik hier voor Wimpies Poppentheater

   
 

  Home

 

  Info & Route   

 

  In Memoriam

 

  Historisch

 

  Poppen

 

  Poppenspelers

 

  Fotoalbum

 

  Verjaardagsformule

 

  Voorstellingen

 

  Agenda

 

  Nieuwsbrief

 

  Volwassenen

 

 

POPPENSPELERSDe spelers, de familie De Wispelaere en PIERKE heten u van harte welkom op de site van KONINKLIJK POPPENTONEEL FESTIVAL!

 Wim De Wispelaere met Pierke

De spelers en medewerkers van het gezelschap

Algemene info over het theater

Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat bijna 60 jaar! Het gezelschap werd overgedragen van vader op zoon.
De familie De Wispelaere runt dit traditioneel Gents stangpoppentheater, dat met het overbekende Pierke van Gent speelt.
Alle poppen, decors en rekwisieten zijn handgemaakt en vervaardigd in eigen huis.
Het poppentheater is gevestigd in Gentbrugge, Moriaanstraat 65; alwaar het in een knus 'huistheater" opvoeringen brengt van half september tot half maart. Om de 14 dagen op zondagnamiddag worden zowel zelfgeschreven verhalen als bekende sprookjes opgevoerd in eigen bewerking.
Er wordt ook op verplaatsing gespeeld, zoals hier nu op de Gentse Feesten.
Ook Pierke alleen als presentator kan geboekt worden.
Buiten de familievoorstellingen wordt traditioneel ook eens per jaar een driedaagse voor volwassenen georganiseerd. Begin april werd ‘Baas Gansendonck' gebracht in de Zwarte Doos. (Gentse Stadsarchief

 


[ De vaste kern poppenspelers vóór de scène van het huistheater ]

 

Het Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL
wordt gerund door de familie De Wispelaere (2e en 3e generatie)
die samen met enkele trouwe medewerkers de poppen bespelen’.

Het Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL wordt gerund door de familie De Wispelaere (2e en 3e generatie) die samen met enkele trouwe medewerkers de poppen bespelen.

De enorme collectie van een 500-tal poppen, decors en rekwisieten goed voor meer dan 60 stukken, zorgen ervoor dat er in het thuistheater vele producties kunnen worden gebracht.
Meer informatie over Poppen

Het Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk van zijn poppenzolder tevoorschijn. Nu eens een dromerig sprookje, dan weer een verhaal vol humor en actie, door de spelers verzonnen. Variatie troef dus en plezier verzekerd voor jong en oud, want telkens weer trakteren Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel.
Zie voorstellingen